Eğitim veren eğitimcilerin, temel teknikler, yetişkinlere yönelik anlatım teknikleri ve daha fazlası hakkında yetkinlik kazanmaları için Eğitimcinin Eğitimi programı tasarlanmıştır. İzmir sınırları içerisinde eğitim sunan kurumumuz, kariyerine eğitimci olarak devam etmek isteyenleri bu alanda desteklemektedir.
Sektörünüzde Yetkin Eğitimci Olun
Farklı sektörlerin eğitimcilerden bekledikleri ihtiyaçlar değişkenlik gösterebilmektedir. Yine de tüm sektörlerde eğitimcilerin sahip olması gereken ortak noktalar vardır. Bu eğitime katılan kişiler, sektördeki tecrübelerini eğitim yöntemleri ile birleştirerek kendilerini geliştirebilirler.
Eğitimiz Kapsamı
Sunduğumuz bu eğitim programı hem teorik hem de pratik becerilerin geliştirilmesini amaçlamaktadır. Yetişkinlere yönelik eğitim programlarının hazırlanma yöntemlerini öğrenerek, bunları kendi alanınızda uygulayabilirsiniz. Öğrenme modelleri ve öğrenme tarzları arasındaki farklılıklar da eğitim kapsamında sunulmaktadır. Farklı kişilerin öğrenme yöntemlerinin anlaşılması, verilen eğitim başarısını arttıracaktır. Eğitimin pratik kısmında, gerçekleştirilen eğitimlerden sunumlar hazırlanmaktadır. Bu şekilde katılımcılara genel bir yol haritası sunulmaktadır.
Kurum İçi Eğitimlerinizi Güçlendirin
Bu eğitim özellikle kurum içi eğitim düzenlemek isteyen şirketler için oldukça önemlidir. Yetişkinleri ve eğitim hazırlama dinamiklerini anlayan katılımcı, becerilerini şirketin başarısı için yönlendirebilir. İş güvenliği kanunu kapsamında şirket içi eğitim vermek isteyenler, iş yeri hekimleri, iş güvenliği eğitimi veren kişiler ve sağlık eğitimi veren hemşireler bu eğitim programını tamamlamak zorundadır. Bu nedenle eğitimin yapısı farklı sektörlerdeki eğitimci adayları için kapsamlı bir şekilde oluşturulmuştur. Kursu başarılı bir şekilde tamamlayan katılımcılar, eğitim verme yetkinliğini kazanmış olurlar.
Kariyerinizi Güçlendirin
Eğiticinin eğitimi ile kariyerinizi tamamen değiştirebilir ve ileriye doğru bir adım atabilirsiniz. Sektöre ait bilgilerinizi eğitim becerilerinizle birleştirerek inşaattan elektroniğe, tıptan yönetime kadar pek çok alanda eğitim düzenleyebilirsiniz. Kariyerlerine eğitimci olarak devam etmek isteyen kişiler bu eğitimden rahatlıkla faydalanabilirler. Kurs sonunda verilen sertifika MEB onaylıdır. Bu sertifika kullanılarak Türkiye’nin her yerinde kendi uzmanlık alanlarınıza göre eğitimler düzenleyebilirsiniz. Aynı zamanda şirketlerin ihtiyaçları doğrultusunda, eğitim danışmanlığı ve eğitim planlayıcısı gibi kariyer seçeneklerine de sahip olursunuz.
Kimler Katılmalı
Kendi firmalarında firma personeline kurum içi eğitim veren eğitmenler, insan kaynakları sorumluları ve müdürleri.
Eğitmen olarak görev yapan veya yapmak isteyen kişiler.
İş güvenliği uzmanları.
İşaret Dili Tercümanlık ve Eğiticilik Eğitimlerinde bu sertifika ücretsiz verilmektedir.*
İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk Ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik
MADDE 4 – (1) Bu Yönetmelikte geçen:
b) Eğiticilerin eğitimi belgesi: En az (45) kırkbeş saatlik eğitim sonunda kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler veya 8/2/2007 tarihli ve 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununa göre yetkilendirilen kurumlar tarafından verilen eğiticilerin eğitimi belgesini,
İşyeri Hekimi Ve Diğer Sağlık Personelinin Görev, Yetki, Sorumluluk Ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik
Resmi Gazete:20.07.2013 – 28713
c) Eğiticilerin eğitimi belgesi: En az (40 )kırk saatlik eğitim sonunda kamu kurum ve kuruluşları üniversiteler veya 8/2/2007 tarihli ve 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununa göre yetkilendirilen kurumlar tarafından tek bir program sonucunda verilen eğiticilerin eğitimi belgesini
İşyeri hekimliği yapmak isteyenler doktorlar (Hekimler)
İş güvenliği uzmanlığı eğitimleri vermek isteyenler (İSG Uzmanları)
Eğitim kurumlarının eğitici kadrosu, (İSG Uzmanları)
Sağlık eğitimi vermek isteyen Hemşireler
-
Eğiticinin Eğitimine Giriş
-
Yetişkinin Tanımı
-
Yetişkin Eğitimi
-
Özyönelimle Öğrenme
-
Pedagoji ve Andragoji Arasındaki Farklar
-
Pedagoji ve Andragoji Arasındaki Farklar ve Öğrenme Süreci
-
Eğitim Programları ve Öğretim
-
Eğitimcinin Eğitime Hazırlanma Süreci
-
Etkili Sunum Hazırlama Teknikleri
-
Etkili Sunumda Anlatım Teknikleri
-
Etkili dinleme Nasıl Sağlanır
-
Açık Uçlu ve Kapalı Uçlu Sorular
-
İstenmeyen Öğrenci Davranışları
-
Katılımcı Sorularını Karşılama Teknikleri
-
Zaman Yönetimi
-
Etkili Geri Bildirim Alma
-
Etkili Sunum Kapanışı
-
Eğitim Sunumu Hazırlanması
-
Sunumlarda Renk Kullanımı
-
Başarılı Bir Sunum Hazırlama
-
Teknolojiyi Sunumlarda Kullanma
-
Sunum Kaygısı Nasıl Atılır
-
Eğitime Duygusal Olarak Hazırlanma