Sağlık Özelinde Akademisyen Paketi (Sonbahar Kampanyası)2023
Sağlık Özelinde Akademisyen Paketi (Sonbahar Kampanyası) 2023 Mühendislik Eğitimleri
Description
Elde edilen sertifikalar ile iş hayatında avantajlı konuma gelebilir, görevde yükselme ve işe giriş için sertifikalarınızı CV’nize ekleyerek kullanabilirsiniz.
Sağlık Özelinde 5 Sertifikalı Akademisyen Eğitim Paketi
Akademisyenlik hayatına yeni girecek olan veya mevcut olarak görev alan akademisyenlerin mesleki gelişiminin ve farkındalığının artırılması programın hedefleri arasında bulunmaktadır.
Eğitim sonunda elde edilecek olan 5 sertifika başlığı şöyledir;
1- Power (Güç) Analizi Sertifika Programı
2- 21.yy Becerileri Akademik Önerileri Sertifika Programı
3- Klinik Araştırmalarda Etik Sertifika Programı
4- Ar-Ge ve İnovasyon Odaklı Projelerde Değerlendirme, Etik Analizi ve Proje Yazımı Sertifika Programı
5- Hemşirelik Alanında SSCI-SCI indexte Taranan Dergilere Makale Yazma Stratejileri ve Akademik Yazma Eğitimi Sertifika Programı
Elde edilen sertifikalar ile iş hayatında avantajlı konuma gelebilir, görevde yükselme ve işe giriş için sertifikalarınızı CV’nize ekleyerek kullanabilirsiniz.
Power (Güç) Analizi Sertifika Programı
Bir araştırma sırasında kaç adet örneklem ile çalışmamıza karar verebilmek için kurtarıcı olarak görülen power(güç) analizi hakkında detaylar bu programda paylaşılacaktır.
21. yy Becerileri Akademik Önerileri
21. yüzyıl eğitim anlayışında, bireyin sahip olduğu kapasite ve yeteneğin açığa çıkarılarak, bilgiden çok beceri ve yetkinlik kazandırılması hedeflenmektedir. Dolayısıyla artık başarının standart testlerle ölçüldüğü eğitimin mesleğe hazırlık olarak görüldüğü eski anlayış yerine, üretilen projeler, sorun çözme becerisi, yenilik ve yaratıcılık, alınan patent sayıları ve sertifikalar öne çıkmaktadır. 21. yüzyıl becerilerinin kazandırılması ve sürekliliğinin sağlanması için alışılagelmiş geleneksel öğretme yaklaşımlarından uzaklaşıp, öğrenci odaklı ve teknolojik olarak zenginleştirilmiş bireyselleştirilmiş öğrenme ortamlarına ihtiyaç vardır. Bu bağlamda, 21. yüzyılda insan yetiştirmede öne çıkan eğilim, bireyi bu özelliklere sahip olacak yetkinlikte ve bütüncül olarak eğitmektir. Bu amaçla üniversiteler toplumun ve iş dünyasının beklentilerini ve elbette öğrencilerin ihtiyaçlarını dikkate alarak eğitim programlarında 21. yüzyıl becerilerine yer vermeli, akademisyen ve eğitimcilere bu becerilerin öğretilmesinin önemini vurgulamalıdır. Bu eğitimde, 21. yüzyılın özellikleri, bu yüzyılda iş dünyasının mezunlardan beklentileri, öğrencilerin bu beklentiler çerçevesinde geliştirmeleri gereken yetkinlikleri, ve eğitimcilerin bu değişimi yönetme becerisine yönelik konular gözden geçirilmiştir.
Klinik Araştırmalarda Etik Eğitimi
Ar-Ge ve İnovasyon Odaklı Projelerde Değerlendirme
Bilimsel projeler,üniversitelerin, özel ya da kamu kurumlarının fonları tarafından kısmen ya da tamamen desteklenen ve tamamlandığında sonuçları ile alanında ulusal ya da uluslararası düzeyde bilime, ekonomiye, sanata, ülkenin teknolojik, ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkı sağlaması beklenen bilimsel içerikli, , ulusal ve/veya uluslararası kurum ya da kuruluşların katılımlarıyla da yapılabilecek projeler ile bilim insanı yetiştirme ve araştırma altyapısı kurma ve geliştirme projeleridir. Dolayısıyla projeler, ulusal ve uluslarası düzeyde bilime, ekonomiye, sanata katkı verebilecek, akademisyen ve öğrenciler için önemli bir deneyim kaynağı olan teorik ya da uygulamalı olarak yürütülen araştırmalardır. Bu eğitimde, Ar-Ge projelerinin tasarlanması, modellenmesi ve yürütülmesi konularında bilgi sağlamak, akademisyenler ile genç girişimcilerin Ar-Ge proje hazırlama kapasitelerini artırmak amaçlanmıştır. Aynı zamanda akademisyenlerin proje yazma ve yönetme kabiliyeti kazanmaları, bu alandaki yetkinliklerini geliştirmeleri, hibe ve teşvikler hakkında bilgi sahibi olmaları, bir proje başvurusu yaparken proje yazımı aşamalarında nelere dikkat etmeleri gerektiği hedeflenmiştir. Bununla birlikte son yıllarda destek programlarına ayrılan kamu kaynaklarının ne kadar etkili sonuçlar ürettiği ve yapılan değerlendirmeler sonucunda destek programlarında ne tür düzenlemeler yapılması gerektiğine ilişkin çalışmalar yaygınlaşmaktadır. Bu amaçla uygulanan en yaygın yaklaşım etki değerlendirmedir. Etki değerlendirme, kanıta dayalı olarak politika oluşturma süreçlerinin de önemli bir parçası haline gelmiştir. Bu nedenle bu eğitimde ar-ge ve inovasyon odaklı programların değerlendirilmesi ve etki analizi konuları da anlatılmıştır.